به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، جلسه «بررسی تحولات شیوع کرونا در دنیا و مسیر پیش روی ایران در مقابله با آن» با حضور نمایندگانی از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان غذا و دارو، قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، تولیدکنندگان واکسن کرونا، سازمان پدافند غیرعامل، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و اساتید حوزه سلامت در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد.
به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در ابتدای این نشست به وظیفه این مرکز اشاره کرد و گفت: مرکز پژوهشها، طبق اساسنامه و شرح وظایف خود، علاوه بر ارائه مشاوره کارشناسی و پژوهشی به مجلس شورای اسلامی، این وظیفه را در قبال قوای سهگانه و مسئولان ارشد کشور هم بر عهده دارد.
وی ضمن قدردانی از زحمات نظام سلامت در طول دوران کرونا، عنوان کرد: سابقا در نظرسنجیهایی که مرکز پژوهشها در مورد ارزیابی نگاه مردم به عملکرد حوزههای مختلف انجام میداد، رتبههای اول متعلق به دفاع و امنیت بود اما برای نخستین بار در زمستان ۱۴۰۰، به دلیل عملکرد و مدیریت حوزه سلامت در عرصه کرونا، حوزه سلامت از نظر مردم رتبه نخست را به خود اختصاص داد.
وی افزود: مطمئنا مهمترین پارامتر در این نتیجه، عملکردی بود که کشور در عرصه کرونا انجام داد و نظام سلامت به خوبی از عهده این مسئولیت برآمد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: در زمینه مدیریت کرونا، آزمون و خطا و اشتباهات در همه کشورها وجود داشت ولی الحمدلله از نگاه مردم، نظام سلامت کشور ما از این آزمون سربلند بیرون آمد. در حال حاضر هم زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری برای مدیریت این بیماری در کشور ایجاد شده است.
وی، ضمن اشاره به اهمیت وحدت در برنامهریزی و راهبری در عرصه کرونا، به اهمیت سیستم اطلاع رسانی در حوزه پیشگیری از کرونا اشاره و تاکید کرد: در حال حاضر علی رغم همه هشدارهایی که در صدا و سیما داده میشود ولی مردم به خاطر اعتمادی که به حوزه سلامت دارند، احساس میکنند که این موضوع قابل مدیریت است. باید اطلاع رسانی به گونهای باشد که این آرامش بهم نخورد ولی به گونه ای هشدار داده شود که آرامش فعالی شکل بگیرد و مردم فعال باشند اما اضطراب عمومی ایجاد نشود.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس یادآور شد: سیاست اطلاع رسانی در مورد کرونا باید در عین حال که به دنبال فعال کردن مردم و رفتن به دنبال واکسیناسیون و هر موضوع مورد تشخیص نظام سلامت باشد، نباید موجب اضافه شدن اضطراب عمومی به اضطراب های دیگر مردم شود و سرمایه اجتماعی آسیب نبیند.
یحیی ابراهیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، نیز در این نشست با بیان اینکه کرونا یک بیماری ویروسی است و خاصیت بیماریهای ویروسی این است که آنتی ژن ویروس مرتبا در حال تغییر و جهش است و مرتبا سویه های جدیدی در جامعه شیوع پیدا میکند، اظهار کرد: ما با گذر زمان متوجه شدیم خیلی از درمانها که در ابتدای شیوع این بیماری استفاده میشد، اشتباه بوده است که البته این وضعیت به دلیل ماهیت ناشناخته بودن کرونا، در همه دنیا وجود داشته و ایران نیز جدای از جهان نیست.
وی افزود: در حال حاضر در کشور ما، کمیته علمی کرونا به صورت فعال و هفتگی برگزار می شود و یافتهها و درمانهای جدید در سطح دنیا مورد بررسی قرار میگیرد.
ابراهیمی در خصوص واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: این اثر واکسن بود که بیماری فروکش کرد، هر چند عدهای نیز به خاطر ابتلا به این بیماری، ایمن شدند.
وی با بیان اینکه اساسیترین و کم هزینهترین راه درمان بیماریهای ویروسی، پیشگیری است، عنوان کرد: اگر در موضوع کرونا هم اسلوب اساسی پیشگیری مانند فاصله گذاری و استفاده از ماسک رعایت میشد، خیلی از هزینهها و مشکلات رخ نمیداد و با قطع زنجیره انتقال، این بیماری کنترل میشد. وقتی در یک نقطه از دنیا یک سویه جدید شیوع پیدا میکند، به تدریج به دلیل ارتباطات و مسافرت، در سایر نقاط دنیا نیز منتشر میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر این نکته که پاسخ به بیماریهای یکسان در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است، گفت: هم کمیته علمی کرونا و هم سایر افراد فعال در موضوع کرونا، باید بررسیهای منطقهای و استانی در داخل کشور انجام دهند که بتوانیم در صورت شیوع سویههای جدید، سیاستهای مناسب اتخاذ کنیم. مجلس نیز این آمادگی را دارد که از وزارت بهداشت، مرکز پژوهشها و همه پژوهشگران فعال در این زمینه حمایت کند.
وی با اشاره به شیوع سویههای جدید کرونا در کشورهای مختلف دنیا، تاکید کرد: ضروریست که یک تصمیم واحد اتخاذ کنیم و از طریق انجام بررسیهای علمی در سراسر کشور، کمیته علمی کرونا مصوبهای داشته باشد و بر اساس آن مصوبه، همه نهادهای ذیربط، یک صدا باشند.
ابراهیمی با بیان اینکه گاها در وزارت بهداشت، در معاونتهای مختلف، صداهای مختلف بیرون میآید، تصریح کرد: این موضوع موجب کاهش اعتماد مردم میشود. لذا سخنگویان نهادی مختلف فعال در حوزه کرونا باید اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند و یک صدای واحد بیرون بیاد.
بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست حاضران دیدگاه ها و نظرات خود را در خصوص «بررسی تحولات شیوع کرونا در دنیا و مسیر پیش روی ایران در مقابله با آن» ارائه کردند.
نظر شما